Směs na Chaloupku 280 g + dárek poleva a vločky zdarma

84 Kč 30 Kč / 100 g
✅ SKLADEM
Možnosti doručení

Množstevní sleva:

Cukrářské potřeby akce

Detailní informace

Detailní popis produktu

Směs - Perníková chaloupka snadno a rychle

Balení obsahuje: směs na přípravu těsta (246g), tubičku Dr.Oetker (19g) s polevou na ozdobení a sladké cukrové vločky (15g), šablony

K tomu potřebujete na těsto: 25 g změklého másla nebo margarínu, 3-4 kávové lžičky medu, 2 vejce (velikosti M)

Na polevu: 10g másla, 1 lžičku medu. 1 vejce vel. M

Postup přípravy a pečení perníkové chaloupky:

Z vnitřní strany krabičky vystřihneme ostrými nůžkami šablonu na přípravu chaloupky. Vystřihneme i okénka a srdce ve štítech. Dveře vystřihneme a ponecháme je jako šablonu. Obsah sáčku se směsí na přípravu těsta vysypeme na vál, přidáme 10 g změklého tuku, 1 kávovou lžičku medu, 1 vejce a ručně zpracujeme těsto. Pokud se těsto lepí (větší vejce, větší lžička medu) přidáme 1–2 polévkové lžíce hladké mouky.

Na pomoučeném vále vyválíme těsto na tloušťku cca 3–5 mm a podle šablony, ostrým nožem vykrojíme jednotlivé díly chaloupky bez otvorů pro okna, srdce a dveře. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, přiložíme šablonu ne hladkou stranou na těsto a ostrým nožem vykrojíme otvory pro okna, srdce a dveře. Vykrojené dveře upečeme. Do míst označených na šabloně pro otvory na stužky na vázání zapíchneme špejli.

Chaloupku ihned po upečení potřeme pomocí mašlovačky rozmíchaným bílkem a na čerstvě natřenou střechu nalepíme vločky. Po vychladnutí odstraníme špejle, kterými mírně zakroužíme a tím zvětšíme otvory pro stužky.

Podle obrázku svážeme tři ze čtyř stran stužkami k sobě a položíme na stůl. Pomocí tubičky ozdobíme chaloupku podle vlastní fantazie a zdobení necháme zaschnout. Chaloupku postavíme a svážeme poslední stranu, střechu svážeme a položíme na postavenou chaloupku. Hotovou chaloupku postavíme na tvrdý podklad, dozdobíme a přilepíme zbytek vloček.

Všechny druhy trub před pečením dobře předehřejte. Elektrická trouba 180 °C asi 10 minut, horkovzdušná trouba 160 °C asi 10 minut, plynová trouba střední stupeň asi 10 minut. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou. Nekonzumujte syrové těsto. Dbejte pokynů k přípravě.

Složení: 

PŠENIČNÁ MOUKA, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, koření (koriandr, fenykl, skořice, anýz, hřebíček), kypřicí látka (hydrogenuhličitan sodný), karamelový prášek, cukrové zdobení (cukr, rýžová mouka, kakaové máslo, zahušťovadlo (tragant)), zdobící tubička bílá (cukr, voda, rostlinné oleje (palmový, řepkový), glukózový sirup, modifikovaný škrob, emulgátor (polyoxyethylensorbitanmonostearát), konzervant (sorban draselný), přírodní aroma, zahušťovadlo (pektiny), regulátor kyselosti (kyselina citrónová)). Může obsahovat stopy MLÉKA.

Nutriční hodnoty:

Na 100g hotového výrobku: Energie 1391 kJ/331 Tuky 5,8 g z toho nasycené mastné kyseliny 2,8 g Sacharidy 63,5 g z toho cukry 29,9 g Bílkoviny 7,2 g Sůl 0,59 g Doprovodné texty k výživovým údajům * perníčky připravené podle návodu s máslem, 4 kávovými lžičkami medu a vejci ** referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ/2000 kcal).

Země původu:

Česká republika

Doplňkové parametry

Kategorie: Cukrářské směsi
Skladování: Na suchém místě, při pokojové teplotě do 25°C
Alergeny: Obsahuje-li tento produkt alergeny, jsou označeny ve složení tučným nebo VELKÝM PÍSMEM, případně jsou uvedeny samostatně
Může obsahovat stopy: Lepku, mléčných bílkovin, sóji, vajec, arašídů, mandlí, vlaškých ořechů, lupiny, oxidu siřičitého nebo sezamu
Upozornění pro barviva: V případě, že produkt obsahuje barviva: E 102, E 104, E 110, E 122, E 124, E 129. Mohou nepříznivě ovlivňovat činnost a pozornost dětí
Prodávající: Terza Kultová | IČ: 21032009, DIČ: CZ0551221165 sídlem: Josefy Faimonové 16, Brno 62800

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: