Krtkův dort originál 435 g /D--DO0063
Související produkty
Detailní popis produktu
Krtkův dort Dr. Oetker
Dort, který si našel své milovníky jak v řadách dětí, tak i dospělých. Vynikající dort na oslavu narozenin nebo k nedělní kávě. Originální dort pochází z tvořivé kuchyně Dr. Oetker. Lahodný kakaový korpus, šlehačková náplň a banány – to je kombinace, které nejde odolat!
Balení obsahuje: 250 g směsi na korpus, 100 g směsi na náplň, 60 g čokoládových vloček K tomu přidáte:
Na těsto potřebujeme: 100 g měkkého margarínu nebo másla, 2 veljce (velikost M), 75 ml mléka (7 polévkových lžic). Na náplň - 3 banány, 500-600 ml vychlazené smetany ke šlehání, 100 ml studené vody.
Příprava těsta: Směs na těsto, margarín nebo máslo, vejce a mléko dáme do mísy. Šleháme elektrickým ručním šlehačem, nejprve na nejnižším stupni, pak na nejvyšším stupni asi 3 minuty. Těsto vložíme do tukem vymazané dortové formy (doporučujeme 26 cm), uhladíme a pečeme 35-40 minut (elektrická trouba 170°C, horkovzdušná trouba 150°C, plynová trouba střední stupeň). Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout. Úprava korpusu: Po vychladnutí oddělíme dno formy a korpus položíme na dortový podnos. Pomocí lžičky vydlabeme do hloubky 1/2 cm. Ponecháme 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce nahrubo rozdrobíme. Příprava náplně a zdobení dortu: Banány oloupeme, podélně rozpůlíme a plochou stranou uložíme na vyhloubený korpus. Smetanu ke šlehání vyšleháme do tuha. Směs na náplň dáme do větší mísy a přidáme odměřené množství vody. Mícháme 1/2 minuty ručně metličkou. Poté ihned ve dvou fázích přimícháme šlehačku a nakonec čokoládové vločky. Šlehačkovou náplň navršíme na korpus kopulovitě až ke kraji a posypeme rozdrobeným korpusem. Necháme v ledničce asi 3 hodiny ztuhnout.
Složení:
cukr, pšeničná mouka, čokoládové vločky (cukr, kakaová hmota, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátor (lecitiny)), pšeničný škrob, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, emulgující složka (emulgátor (estery mono- a diglyceridů mastných kyselin s kyselinou mléčnou, estery polyglycerolu s mastnými kyselinami), glukózový sirup, sušené odtučněné mléko), dextróza, jedlá želatina, kypřicí látky (dihydrogendifosforečnan sodný, hydrogenuhličitan sodný), modifikovaný bramborový škrob, jedlá sůl, zahušťovadlo (karboxymethylcelulóza). Může obsahovat stopy lupinové mouky.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
energie 1251 kJ/299 kcal, tuky 19 g (z toho nasycené 13 g), sacharidy 29 g (z toho cukry 24 g), bílkoviny 3,9 g, sůl 0,2 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Cukrářské směsi |
---|---|
Skladování: | Na suchém místě, při pokojové teplotě do 25°C |
Alergeny: | Obsahuje-li tento produkt alergeny, jsou označeny ve složení tučným nebo VELKÝM PÍSMEM, případně jsou uvedeny samostatně |
Může obsahovat stopy: | Lepku, mléčných bílkovin, sóji, vajec, arašídů, mandlí, vlaškých ořechů, lupiny, oxidu siřičitého nebo sezamu |
Upozornění pro barviva: | V případě, že produkt obsahuje barviva: E 102, E 104, E 110, E 122, E 124, E 129. Mohou nepříznivě ovlivňovat činnost a pozornost dětí |
Prodávající: | Terza Kultová | IČ: 21032009, DIČ: CZ0551221165 sídlem: Josefy Faimonové 16, Brno 62800 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.