Krtkův dort zelený 410 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Krtkův dort Dr. Oetker si našel své milovníky jak v řadách dětí, tak i dospělých. Vynikající dort na oslavu narozenin nebo k nedělní kávě. Originální dort pochází z tvořivé kuchyně Dr. Oetker. Lahodný kakaový korpus, šlehačková náplň a banány – to je kombinace, které nejde odolat!
Balení obsahuje: 250 g směsi na korpus, 100 g směsi na náplň, 60 g čokoládových vloček K tomu přidáte:
Na těsto potřebujeme: 100 g měkkého margarínu nebo másla, 2 veljce (velikost M), 75 ml mléka (7 polévkových lžic). Na náplň - 3 banány, 500-600 ml vychlazené smetany ke šlehání, 100 ml studené vody.
Příprava těsta: Směs na těsto, margarín nebo máslo, vejce a mléko dáme do mísy. Šleháme elektrickým ručním šlehačem, nejprve na nejnižším stupni, pak na nejvyšším stupni asi 3 minuty. Těsto vložíme do tukem vymazané dortové formy (doporučujeme 26 cm), uhladíme a pečeme 35-40 minut (elektrická trouba 170°C, horkovzdušná trouba 150°C, plynová trouba střední stupeň). Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout. Úprava korpusu: Po vychladnutí oddělíme dno formy a korpus položíme na dortový podnos. Pomocí lžičky vydlabeme do hloubky 1/2 cm. Ponecháme 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce nahrubo rozdrobíme. Příprava náplně a zdobení dortu: Banány oloupeme, podélně rozpůlíme a plochou stranou uložíme na vyhloubený korpus. Smetanu ke šlehání vyšleháme do tuha. Směs na náplň dáme do větší mísy a přidáme odměřené množství vody. Mícháme 1/2 minuty ručně metličkou. Poté ihned ve dvou fázích přimícháme šlehačku a nakonec čokoládové vločky. Šlehačkovou náplň navršíme na korpus kopulovitě až ke kraji a posypeme rozdrobeným korpusem. Necháme v ledničce asi 3 hodiny ztuhnout.
Složení: cukr, PŠENIČNÁ MOUKA, 13% čokoládové vločky (cukr, kaaková hmota, kakao se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátor (slunečnicový lecitin), MLÉKO), PŠENIČNÝ ŠKROB, emulgující složka (rýžový škrob, emulgátor (esterypolyglycerolu s mastnými kyselinami, mono- a diglyceridy mastných kyselin, polyoxyethylen-sorbitan-monooleát)), jedlá želatina, dextróza, kypřící látka (dihydrogendifosforečnan disodný, hydrogenuhličitan sodný), glukózový sirup, modifikovaný bramborový škrob, aroma, barvivo (meďnaté komplexy chlorofylů a chlorofylinů, riboflavin), zaušťovadlo (karboxymethylcelulóza)
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1251 kJ/299 kcal, tuky 19 g (z toho nasycené 13 g), sacharidy 29 g (z toho cukry 24 g), bílkoviny 3,9 g, sůl 0,2 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Cukrářské směsi |
---|---|
Skladování: | Na suchém místě, při pokojové teplotě do 25°C |
Alergeny: | Obsahuje-li tento produkt alergeny, jsou označeny ve složení tučným nebo VELKÝM PÍSMEM, případně jsou uvedeny samostatně |
Může obsahovat stopy: | Lepku, mléčných bílkovin, sóji, vajec, arašídů, mandlí, vlaškých ořechů, lupiny, oxidu siřičitého nebo sezamu |
Upozornění pro barviva: | V případě, že produkt obsahuje barviva: E 102, E 104, E 110, E 122, E 124, E 129. Mohou nepříznivě ovlivňovat činnost a pozornost dětí |
Prodávající: | Terza Kultová | IČ: 21032009, DIČ: CZ0551221165 sídlem: Josefy Faimonové 16, Brno 62800 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.