Kousky z pistáciových jader 2-5mm 100g
Související produkty
Detailní popis produktu
Kousky z pistáciových jader 2-5mm 100g
Plody pistáciových keřů rostou v hroznech, kdy po dozrání plodu skořápky podélně pukají a tím nám usnadňují vylousknutí jader. Pistácie jsou výborným zdrojem bílkovin, proteinů, sacharidů, uhlohydrátů, vápníku, hořčíku, draslíku, fosforu a železa. Doporučuje se konzumace v kombinaci s ovocem a zeleninou bohatou na vitamín C, který zvyšuje absorpci železa ve střevech. Pistácie se tak stávají velmi významnými pomocníky pro ty, kdo trpí anémií způsobenou nedostatkem železa, ale také pomáhají k úpravě krevního tlaku, redukují nadměrné množství LDL cholesterolu v krvi, a chrání před vysokým krevním tlakem. Zkuste přisypat tyto třísky z pistáciových jader do zeleninových salátů, do ovesné kaše nebo se výborně hodí na ozdobení dezertů. ALERGENY: Produkt obsahuje skořápkové plody a může obsahovat stopy arašídů, obilovin - lepek, semen a jádra podzemnice olejné.
Složení: Pistáciová jádra mletá 100%
Minimální trvanlivost: 12/2024
Nutriční hodnoty na 100g: | |
Energetická hodnota (kJ/kcal) | 2469/590 |
Bílkoviny (g) | 20 |
Tuky (g) | 53 |
Z toho nasycené mastné k. (g) | 8,6 |
Sacharidy (g) | 16 |
Z toho cukry (g) | 10 |
Vláknina (g) | 10 |
Sůl (g) | 0,03 |
Hořčík (mg) | 150 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Suroviny pro pečení |
---|---|
Skladování: | Na suchém místě, při pokojové teplotě do 25°C |
Alergeny: | Obsahuje-li tento produkt alergeny, jsou označeny ve složení tučným nebo VELKÝM PÍSMEM, případně jsou uvedeny samostatně |
Může obsahovat stopy: | Lepku, mléčných bílkovin, sóji, vajec, arašídů, mandlí, vlaškých ořechů, lupiny, oxidu siřičitého nebo sezamu |
Upozornění pro barviva: | V případě, že produkt obsahuje barviva: E 102, E 104, E 110, E 122, E 124, E 129. Mohou nepříznivě ovlivňovat činnost a pozornost dětí |
Prodávající: | Terza Kultová | IČ: 21032009, DIČ: CZ0551221165 sídlem: Josefy Faimonové 16, Brno 62800 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.