Vyklepávací formička na včelí - vosí úly
Detailní popis produktu
Recept na včelí úly
- 1× 240 g balíček dětských piškotů
- 150 g moučkového cukru
- 60 g másla
- 1 bílek
- 1 lžíce kakaa holandského typu
- 2 lžíce tuzemského rumu + na piškoty
- 20–30 g mletých vlašských ořechů
- krystalový cukr na obalování a vysypávání
Na krém
- 120 g másla + 2 lžíce tuzemského rumu
- 2 lžíce vanilkového cukru + 2 žloutky
1 Dejte si stranou 30–36 piškotů. Dalších 100g (nebo více, podle chuti) piškotů umelte. Přidejte k nim cukr, máslo, bílek, kakao, rum a vlašské ořechy a zpracujte na stejnorodou hmotu. Rozdělte ji na 30–36 kuliček a ty důkladně obalte v cukru. Suroviny na krém utřete dohladka.
2 Na tác dejte piškoty a na každý opatrně kápněte rum. Tvořítko vysypte krystalovým cukrem a vtlačte do něj kuličku hmoty. Držadlem vařečky do něj udělejte důlek a dejte trochu náplně. Uzavřete piškotem, přimáčkněte a pak vosím hnízdem klepněte o prkénko nebo otevřete formičku. Stejným způsobem připravte zbývající hnízda.
tip: bojíte-li se, aby hnízda do Vánoc nezmizela, schovejte je do mrazáku, tam je rodina určitě hledat nebude.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.